Pasukan B12 TDP3 tempat ke 4

on Saturday, November 24, 2012

Pasukan futsal bawah 12 tahun Taman Desa Permai 3 menunjukkan kehebatan dengan menduduki tempat ke 4 semasa menyertai pertandingan futsan B-12 anjuran Masjis As syarif pada sabtu 24 disember 2012. Sebanyak 18 pasukan mengambil bahagian yang pada mula dijadual bertempat di padang futsa KEY-PICK D'FUTSAL Jalan jabar akan tetapi ditukar ke The Roof Futsal disebabkan hujan lebat. 

 Pasukan TDP3 bermula garang diperingkat kumpulan apabila membelasah pasukan Bestari B dengan jaringan 6-0. Pada perlawanan ke 2, sekali lagi Pasukan TDP3 mempamer aksi cemerlang dengan menundukkan Pasukan Sementa FC dengan 3-0. Tewas tipis dengan pasukan Redbull FC dengan 1-2 tidak mematahkan semangat Pasukan B12 TDP3 pada perlawanan ke 3. Keputusan seri 1-1 dengan pasukan B12 TCS Junior A pada perlawanan ke 4 sudah cukup untuk membawa pasukan TDP3 ke peringkat suku akhir. 

 Pada peringkat suku akhir, pasukan TDP3 sudah keletihan akibat tiada permain gentian mengakibatkan pasukan TDP3 tewas kepada pasukan Putra Kapar dengan jaringan 2-1. Pada penentuan tempat ke 3 dan 4 pasukan TDP3 melepaskan tempat ke 3 kepada pasukan TCS Junior A selepas tewas dengan jaringan panalti 3-1. 

 Tahniah kepada pasukan B12 TDP3 dan jurulatih En. Shukor diatas percapaian yang amat membanggakan. Walaupun turun sebagai pasukan underdog, pasukan B12 TDP3 telah membuka mata banyak pasukan lain. JIka ada pasukan yang hendak menjemput untuk perlawanan persahabatan boleh menghubungi En. Shukor di talian 0196486262.

0 comments:

Post a Comment

http://tamandesapermai3.blogspot.com tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.